SISTEME ANPR – RECUNOASTEREA AUTOMATA A NUMARULUI PLACII DE INMATRICULARE

Despre sistemele ANPR

La origini, sistemele ANPR au fost create și utilizate pentru monitorizarea traficului de către departamentele de poliție. În anii următori, au ajuns să fie folosite ca alternative de taxare a drumurilor / podurilor și în controlul traficului rutier. Momentan, tehnologia ANPR are diverse domenii de aplicare, începând de la versiunile demonstrative, utilizate în scop didactic, până la sistemele propriu-zise de recunoaștere automată a numărului plăcii de înmatriculare. Practic, este vorba despre sisteme inovative care favorizează identificarea plăcuței de înmatriculare și înregistrarea ei într-o bază de date. Grupul de aplicații se bazează pe un algoritm specializat în citirea caracterelor alfanumerice. Softul folosit permite confruntarea informațiilor citite, cu cele stocate la o dată anterioară. La trecerea vehiculelor, în mod automat, sistemul selecționează grupurile de cifre și de litere care apar pe placa de înmatriculare. Odată analizate și interpretate folosind sistemul de codificare ASCII, acestea vor fi stocate, fiecare vehicul urmând să fie înregistrat. Informatiile culese (fotografia vehiculului, numărul de înmatriculare, data, ora) se depozitează într-o bază de date, astfel încât la nevoie, să poată fi utilizate în căutările efectuate (în funcție de o anumită data, oră, plăcuță, etc).

Sistemele ANPR (Automatic Number Plate Recognition) implică utilizarea unor aplicații software și dispozitive optice profesionale (camere video) capabile să efectueze citirea și recunoașterea automată a numărului plăcii de înmatriculare. Grupul de aplicații este valabil pentru toate vehiculele aflate în circulație pe străzile și căile ferate de la noi din țară, cu plăcuțe de înmatriculare românești / străine, precum și pentru containerele rutiere și de pe calea ferată.

Aplicații ANPR – Posibilități de utilizare

Sistemele hardware și software pe care le comercializăm, sunt ideale pentru operațiunile de urmărire și identificare a vehiculelor. Ca posibilități de aplicare, domeniile sunt destul de diversificate. Recunoașterea automată a numărului plăcii de înmatriculare poate fi utilizată atât în sfera rezidențială, cât și în cea comercială sau industrială:

 • Analiza sistemului rutier
  - Monitorizarea fluxului de autovehicule în intersecții, la punctele de trecere a frontierei, la pompele de alimentare cu carburant, etc.; - Controlarea autovehiculelor de către poliția urbană și depistarea în timp util a celor suspecte; Identificarea mijloacelor de transport furate sau cu ajutorul cărora s-au comis infracțiuni.
 • Controlul accesului autovehiculelor
  - Supravegherea căilor de acces pe proprietățile publice, private sau în incinta zonelor industriale; - Gestionarea zonelor de tranzitare a podurilor și de intrare în parcările private / publice, cu plată / fără plată, etc.; - Verificarea intrărilor de pe autostradă și din ariile publice / rezidențiale rezervate unei anumite categorii de ”vizitatori”.
 • Sisteme ANPR pentru calea ferată
  În timp ce pentru traficul rutier se poate vorbi despre o adevărată piață a sistemelor ANPR, în cazul căilor ferate, numărul furnizorilor este destul de limitat. Iar la nivel național, compania noastră reprezintă unicul producător de aplicații pentru recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare a garniturilor CF.
 • Alte utilizări aplicații ANPR
  Aplicațiile Philro au ajuns să fie prezente în rafinăriile de la noi din țară, în combinatele chimice, în terminalele petroliere și chiar în portul Constanța.
 • 1

PHILRO Industrial

Sisteme software ANPR, aplicatii si dispozitive profesionale pentru recunoasterea automata a numarului placii de inmatriculare, de la Philro Industrial.

Sisteme ANPR – Avantaje

PPerformanța este cuvântul de ordine ce însoțește sistemele de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare comercializate de Philro. Fiind bazate pe echipamente superioare calitativ, produse în Germania, acestea au un procent de detecție de aproape 100 %.

Concret, oricare ar fi condițiile ambientale (zi / noapte, ceață, ploaie), produsele noastre asigură o rată de detecție de peste 98 %. Comparativ, vechile camere de supraveghere nu reușesc redarea precisă a imaginilor capturate, decât în proporție de 60 %.

Singurele situații în care camerele de supraveghere ar putea eșua, se verifică în prezența defecțiunilor la plăcuțele de înmatriculare (dacă sunt murdare ori dacă vizibilitatea le este redusă din cauza remorcilor / cârligelor de remorcare).

E Partea de software a clasei de aplicații este un produs ce ne aparține, fiind dezvoltat de specialiștii companiei Philro. Încă din urmă cu 10 ani, a însoțit tehnologia de identificare și recunoaștere automată a numărului plăcii de înmatriculare la camioane, containere și garnituri de tren.

Aplicația ANPR este prezentă la fiecare dintre sistemele de cântărire produse (pentru auto / CF), aflate în peste 1500 de locații din țară și din străinătate.

Echipamentele Philro au reușit să-și câștige popularitatea, devenind o prezență obligatorie (independentă de sistemele de cântărire sau împreună cu acestea) în situații care necesită managementul traficului rutier de pe drumurile publice, supravegherea accesului pe domenii private / publice, etc.

Sistemul asigură identificarea automată a numerelor de înmatriculare, fiind compatibil și cu autovehiculele înmatriculate în alte țări.

De asemeni, softul poate rula pe un computer standard solitar sau conectat cu alte pc-uri / baze de date.

Astfel de soluții facilitează o mai bună gestionare a traficului rutier și de pe calea ferată, iar în consecință:

Pentru a cunoaște detalii despre produsele hardware și software de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, luați legătura cu reprezentanții companiei Philro Industrial!